December, 2009

now browsing by month

 

Scutirea de impozit pe profit a profitului reinvestit in 2010

Legea 329/2009 prevede scutirea de impozitare a profitul reinvestit in productia si/sau achizitia de echipamente tehnologice noi (masini, utilaje si instalatii de lucru care nu au fost utilizate anterior), astfel cum sunt prevazute in subgrupa 2.1 “Echipamente tehnologice” din Catalogul privind clasificarea si duratele normale de functionare a mijloacelor fixe, folosite in scopul obtinerii de venituri impozabile.

Read the rest of this page »

Servicii contabilitate Bucuresti si Ploiesti

Oferta noastra, cuprinde servicii adresate tuturor persoanelor juridice care decid sa apeleze la externalizarea serviciilor contabile, pe baza de contract de prestari servicii asa cum legea contabilitatii prevede. Pe baza acestor servicii, persoana juridica care apeleaza la externalizarea serviciilor de contabilitate, beneficiaza de servicii profesionale supervizate de un expert contabil autorizat membru CECCAR, asa cum prevederile legale o cer.  Angajarea unui economist contabil cu studii superioare, pentru conducerea contabilitatii persoanei juridice nu mai este necesara, in conditiile apelarii la servicii contabile pe baza de contract de prestari servicii.

Nu  ezitati sa accesati site-ul nostru << servicii contabilitate >> pentru a obtine informatii despre serviciile noastre.

Impozit anticipat in 2010 egal cu cel din 2009

Incepand cu 2010,  plata impozitului pe profit se face anticipat la valoarea  impozitului pe profit din 2009, indexat cu rata inflatiei pe 2010 (decembrie 2009 – decembrie 2010) estimata cu ocazia elaborarii bugetului initial al anului, impartit in mod egal la cele 4 trimestre. Bineinteles, daca impozitul rezultat pe trimestru este mai mic decat valoarea impozitului minim forfetar trimestrial, se plateste acesta din urma. Asa ca daca, v-a mers bine in 2009, atunci aveti de plata si in 2010.

Totul in art.34 din Codul Fiscal (modificat cu Ordonanta 34/2009)

Read the rest of this page »