2015

now browsing by year

 

Modelul declaratiei privind adaosul comercial practicat

Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite republicată în Monitorul Oficial nr. 121/2014, păstrează obligaţia depunerii la ANAF a declaraţiei cu adaosul comercial practicat de către operatorul economic în livrarea de bunuri, precum şi a declaraţiei privind comisionul practicat pentru vânzările prin comision.
Atasat gasiti modelul declaratiei, editat cu spatii suficient de mari pentru completarea datelor de identificare ale societatii.

Impozitarea microintreprinderilor incepand cu 01.01.2016

In urma Ordonanţei de urgenţă nr. 50 din 27/10/2015, art. 51 din Codul Fiscal privind impozitarea microîntreprinderilor, arata incepand cu 01.01.2016, astfel: 
(1) Cotele de impozitare pe veniturile microîntreprinderilor sunt:
    a) 1% pentru microîntreprinderile care au peste 2 salariaţi, inclusiv;
    b) 2% pentru microîntreprinderile care au un salariat;
    c) 3%, pentru microîntreprinderile care nu au salariaţi

Read the rest of this page »

Intrebari contribuabili si raspunsuri oferite de ANAF

Centralizarea intrebarilor adresate de contribuabili si a raspunsurilor oferite de ANAF in cadrul sesiunilor de indrumare si asistenta organizate pe pagina de Facebook:

Ghiduri 2015 – publicate de ANAF

ANAF a publicat doua ghiduri privind actele justificative necesare eliberării diverselor categorii de documente/emiterii autorizaţiilor solicitate de contribuabili PERSOANE JURIDICE si PERSOANE FIZICE..

 2015 – GHID PRIVIND ACTELE JUSTIFICATIVE necesare eliberării diverselor categorii de documente/emiterii autorizaţiilor solicitate de contribuabili PERSOANE FIZICE
GHID PRIVIND ACTELE JUSTIFICATIVE necesare eliberării diverselor categorii de documente/emiterii autorizaţiilor solicitate de contribuabili PERSOANE FIZICE
 https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsistentaContribuabili_r/GHID_acte_justificative_2015_PF.pdf
 2015 – GHID PRIVIND ACTELE JUSTIFICATIVE necesare eliberării diverselor categorii de documente/emiterii autorizaţiilor solicitate de contribuabili PERSOANE JURIDICE
GHID PRIVIND ACTELE JUSTIFICATIVE necesare eliberării diverselor categorii de documente/emiterii autorizaţiilor solicitate de contribuabili PERSOANE JURIDICE
https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsistentaContribuabili_r/GHID_acte_justificative_2015_PJ.pdf

Ghiduri 2013-2014 publicate de ANAF pentru informarea contribuabililor

Lista ghidurilor publicate de ANAF perioada 2013-2014 pentru informarea contribuabililor. Unele dintre ele vor necesita actualizari incepand cu 01.01.2016 in privinta contributiilor sociale de plata, insa pot oferi informatii utile celor interesati.

 2014 – GHIDUL FISCAL AL CONTRIBUABILILOR PERSOANE FIZICE CARE REALIZEAZĂ VENITURI DIN CEDAREA FOLOSINŢEI BUNURILOR
 Acest ghid publicat de ANAF in anul 2014 se referă la închirierea bunurilor mobile şi imobile, exclusiv arenda şi închirierea în scop turistic.
 https://static.anaf.ro/static/21/Anaf/ghid_chirii_final.pdf
 2014 – GHIDUL FISCAL AL CONTRIBUABILILOR CARE REALIZEAZĂ VENITURI DIN   PROFESII LIBERE DIN ROMÂNIA  
Acest ghid publicat de ANAF in anul 2014 se referă la contribuabilii persoane fizice care realizează venituri din profesii libere si care au obligaţia să se înregistreze la organul fiscal competent, să declare şi plătească impozite, taxe, contribuţii şi alte sume la bugetul general consolidat.
https://static.anaf.ro/static/21/Anaf/ghid_profesii_libere_2014.pdf

Read the rest of this page »